mincinosul fotoUna dintre cele mai de succes piese de teatru în aromână, Mincinosul, se întoarce în Constanța.

Spectacolul regizat de Toma Enache va putea fi urmărit în Tulcea, pe 16 noiembrie, la Teatrul Jean Bart, de la ora 18.00, și în Constanța pe 21 noiembrie, la Teatrul Elpis, de la ora 17.00.

Mincinosul este o premieră pentru Tulcea. În Constanța s-a mai jucat de două ori, dar de data aceasta urcă pe scenă șase actori noi. Îi veți putea urmări pe Toma Enache, Teodora Calagiu Garofil, Petrică Moraru, Eliza Nirlu, Adrian Anghel (actor român care a învățat aromână), Teodora Vasu, Andrei Geavela, Cristi Stere și Vasi Stere. Piesa a avut zeci de reprezentanții în ultimii șapte ani, în întreaga țară.

Spectacolele sunt organizate cu sprijinul Comunității Armâne din România. Biletele și invitațiile se pot obține de la sediul Comunității Aromâne din Tulcea, respectiv Constanța.

Regizorul Toma Enache a anunțat că pregătește și lansarea unui documentar despre armâni și despre frații Manakia, lansare care va avea loc în viitorul apropiat. Premiere de gală ale documentarului vor avea loc în București (27 noiembrie), Constanța (28 noiembrie), Tulcea (29 noiembrie), Slobozia (30 noiembrie), Călărași (2 decembrie). Există posibilitatea ca documentarul să fie prezentat și în alte localități.

Citește tot articolul aici.