Making Of

I'm Not Famous But I'm Aromanian - Making Of Photo Gallery

Faceți click pe imagine pentru a viziona galeria de fotografii Making Of

”La  o oră târzie din noapte mă uitam la o emisiune pe Discovery în care se prezentau mari regizori independendenţi de film de la Hollywood şi din Europa, care povesteau despre idelile şi greutăţile pe care le-au întâmpinat în munca lor pentru realizarea unui film. După mi-a rămas în minte o singură idee care răzbătea din discursul tuturor regizorilor intervievați în documentar ,, NU EXISTĂ O REŢETĂ PENTRU SUCCESUL UNUI FILM. IMPORTANT ESTE SĂ FACI FILME ÎN CARE CREZI” .

   Cu zece ani în urmă încolţise ideea realizării unui film în aromână, mai întâi era vorba de un scurt metraj, apoi au fost mai multe idei diferite, cât pentru 5-6 scurt metraje. Brusc, mi-a trecut prin minte titlul filmului ,, Nu sunt faimos, dar sunt Aromân”. Parcă toate ideile şi energiile pentru realizarea acestui film s-au coagulat într-o clipă şi am crezut mai mult ca niciodată că pot să fac acest film. Atunci, ştiind totuşi ce resurse financiare, umane sunt necesare pentru a face un film am spus în glumă: este atât de imposibil să fac acest film, încât o să-l fac.

    Alături de un grup de tineri entuziaşti am început să schiţăm proiectul nostru. Tot din documentarul cu pricina mai înţelesesem un lucru , toţi cei care au făcut un film independent spuneau ,,cel mai greu lucru la un film este să faci rost de bani “şi chiar şi acum, după ce am terminat acest film le dau dreptate.

I'm Not Famous But I'm Aromanian - Making Of Photo Gallery

Faceți click pe imagine pentru a viziona galeria de fotografii Making Of

     După ce am schiţat bugetul, în total era nevoie de aprox. 360.000- 400. 000 de euro, cum să îi adunăm? Şi de parcă nu era suficient de greu să strângem aceşti bani, ne-am propus să filmăm în 4 ţări, 7 oraşe, peste 45 de locaţii.

Cum am reuşit? Cred că povestea filmului şi titlul lui poartă în el sămânţa de adevăr de care toţi cei cu care interacţionam aveau nevoie.

   Primii bani din contul filmului au venit de la un pensionar aromân, Zardova Nicolae, care şi-a donat toată pensia pe o lună pentru ca noi să realizăm primul film în aromână din istoria cinematografiei. Pe de altă parte, prima donaţie în bani chas a fost făcută de George Becali, unul dintre oamenii de afaceri de succes din România, apoi a urmat o listă întreagă de sponsori principali şi donatori, prezenţi în listă pe site-ul nostru.

     Sigur că povestea este una armânească , însă mi-am dorit să facem un film pentru publicul larg iubitor de cinema, de aceea mesajul filmului este că adevărul uneşte oameni şi destine indiferent de loc şi de timp. Cel de-al treisprezecelea adevăr pe care îl caută Toni Caramuşat, este un adevăr nu doar al aromânilor ci al tuturor celor ce caută, speră, iubesc!” – Toma Enache