ARMÂNII

de la faimoșii Manakia la Nu sunt faimos…

Trailer Oficial

Unicul film documentar în limba armânească despre frații Manakia și aromânii de pretutindeni!

Vezi Trailer

SYNOPSIS

Filmul documentar „ARMÂNII, de la faimoșii Manakia la Nu sunt faimos…” face o incursiune în lumea armânească, începând cu primele imagini din Balcani filmate de pionierii cinematografiei balcanice, armânii Milton și Ianaki Manakia și terminând cu primul film din istoria cinematografiei vorbit în limba armână: „Nu sunt faimos dar sunt armân”.

Documentarul surprinde conexiunea pe care spectatorii înșiși o fac, între filmele de după 1905, realizate de frații Manakia și care prezintă imagini din viața și trecutul armânilor și filmul „Nu sunt faimos dar sunt armân”, care înglobează în povestea lui și situația armânilor în prezent.

Concluzia documentarului este că, indiferent unde trăiesc, armânii au același nume, vorbesc aceeași limbă și sunt același popor.

DESCRIERE FILM

Regie: Toma Enache

Scenariu: Toma Enache, Ana-Teodora Vasu

Producător: La Steaua Film Studios

Lansare: din 27 Noiembrie 2015 în București, Constanța, Tulcea, Slobozia și Călărași.

Vrei să susții proiectele La Steaua?

Donează

Catia Maxim: Legendari și contemporani

Pe un fundal muzical inspirat din sevele misterioșilor și zbuciumaților Balcani, cântecul La cutar’i interpretat de Mara&Subcarpați introduce și menține spectatorul, pe tot parcursul filmului, într-o lume legendară și tumultuoasă. Versuri și melodie sugerează,...

citește mai mult